MARK (Cascadepark)

Almere

 

Bijzonder sluitstuk van het Cascadepark

 

MARK is een prettige leefruimte voor de bewoners en tegelijkertijd gemeenschappelijke, groene ontmoetingsruimte voor de buurt. Een plek waar bewoners, omwonenden, planten en dieren plezier aan beleven. De sereniteit van het park en de rust van de woonwijk vragen om een zorgvuldige inpassing van architectuur en landschap. Met de sculpturaliteit van de witte banden, de duurzame materiaaltoepassing en de integratie van nestelgelegenheid, waterbuffering en plantenbakken in de gevel maken we een bijzonder sluitstuk van het Cascadepark

Tenminste 80% van het landschap wordt openbaar toegankelijk gemaakt, MARK brengt zo landschappen, sferen en bewoners bij elkaar; een sociale, klimaat adaptieve, natuurinclusieve verbinder. De daktuin wordt op de verdieping ontsloten via de torens, waar door bewoners niet buitenom hoeven lopen, maar direct genieten van de groene ruimte. De halfverdiepte parkeergarage wordt volledig ingepakt met een groen talud, waardoor het park optisch tussen de twee torens doorloopt. De in-/uitrit van de parkeergarage en de fietsenstalling zijn vormgegeven door halfverdiepte inprikkers in het landschap.

Het casco, gevelsysteem, installatieconcept en waterrijke daklandschap zijn zo ontworpen dat ze positief effect hebben op de leefomgeving. Door duurzame elementen zichtbaar en beleefbaar te maken, vergroten we de duurzame bewustwording bij bewoners. De balkons zijn afwisselend gespiegeld om hun diagonale as, waardoor ze een speels en sculpturaal gevelbeeld creëren. Door in de gevel te spelen met de afwisseling van dichte en open borstweringen ontstaat voor bewoners privacy en wordt het zicht in omliggende tuinen geminimaliseerd. Door een slimme detaillering functioneren de horizontale banden op hoogte ook als plantenbakken en vangen we bewatering en waterbuffering in één systeem. Bewoners ervaren het groen van de omgeving dus niet alleen op de begane grond, maar ook dichtbij.

De halfverdiepte parkeergarage wordt volledig ingepakt met een groen talud, waardoor het park optisch tussen de twee torens doorloopt. De in-/uitrit van de parkeergarage en de fietsenstalling zijn vormgegeven door halfverdiepte inprikkers in het landschap.

Programma: 114 appartementen
Opdrachtgever: VORM Holding
Landschapsarchitect: LOLA Landscape Architects

MARK (Cascadepark)

Almere

 

Bijzonder sluitstuk van het Cascadepark

 

MARK is een prettige leefruimte voor de bewoners en tegelijkertijd gemeenschappelijke, groene ontmoetingsruimte voor de buurt. Een plek waar bewoners, omwonenden, planten en dieren plezier aan beleven. De sereniteit van het park en de rust van de woonwijk vragen om een zorgvuldige inpassing van architectuur en landschap. Met de sculpturaliteit van de witte banden, de duurzame materiaaltoepassing en de integratie van nestelgelegenheid, waterbuffering en plantenbakken in de gevel maken we een bijzonder sluitstuk van het Cascadepark

Tenminste 80% van het landschap wordt openbaar toegankelijk gemaakt, MARK brengt zo landschappen, sferen en bewoners bij elkaar; een sociale, klimaat adaptieve, natuurinclusieve verbinder. De daktuin wordt op de verdieping ontsloten via de torens, waar door bewoners niet buitenom hoeven lopen, maar direct genieten van de groene ruimte. De halfverdiepte parkeergarage wordt volledig ingepakt met een groen talud, waardoor het park optisch tussen de twee torens doorloopt. De in-/uitrit van de parkeergarage en de fietsenstalling zijn vormgegeven door halfverdiepte inprikkers in het landschap.

Het casco, gevelsysteem, installatieconcept en waterrijke daklandschap zijn zo ontworpen dat ze positief effect hebben op de leefomgeving. Door duurzame elementen zichtbaar en beleefbaar te maken, vergroten we de duurzame bewustwording bij bewoners. De balkons zijn afwisselend gespiegeld om hun diagonale as, waardoor ze een speels en sculpturaal gevelbeeld creëren. Door in de gevel te spelen met de afwisseling van dichte en open borstweringen ontstaat voor bewoners privacy en wordt het zicht in omliggende tuinen geminimaliseerd. Door een slimme detaillering functioneren de horizontale banden op hoogte ook als plantenbakken en vangen we bewatering en waterbuffering in één systeem. Bewoners ervaren het groen van de omgeving dus niet alleen op de begane grond, maar ook dichtbij.

De halfverdiepte parkeergarage wordt volledig ingepakt met een groen talud, waardoor het park optisch tussen de twee torens doorloopt. De in-/uitrit van de parkeergarage en de fietsenstalling zijn vormgegeven door halfverdiepte inprikkers in het landschap.

Programma: 114 appartementen
Opdrachtgever: VORM Holding
Landschapsarchitect: LOLA Landscape Architects