Bouwupdate: FIER, Oud-Beijerland

 

Met trots hebben modelleur Jan Oosterdijk en projectcoördinator Eric Rijper kunnen vaststellen dat Fier schitterend uit de steigers komt. Uitvoerder Stefan leidde beiden rond. Fier wordt ontwikkeld en gebouwd door Stebru aan het Vierwiekenplein midden in de dorpskern van Gemeente Oud-Beijerland op de locatie van het voormalige Rabobankgebouw. GROOSMAN is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouwkundige en constructieve engineering.

De architectuur is met een pandsgewijze benadering in een moderne vertaalslag, in samenhang met de historische bebouwing ontworpen. De bestaande bomen langs de voorgevel geven het gebouw schaduw en binnenstedelijke allure. Het huurappartementencomplex wordt aan de drukke pleinzijde ingericht met een verhoogde Oud-Beijerlandse stoep met daaraan grenzend privé-buitenruimten.

Op de verdiepingen zijn alle woningen voorzien van deels inpandige balkons of dakterras en worden ontmoetingen tussen bewoners gestimuleerd door de galerij plaatselijk te verbreden en plekken te creëren bewoners kunnen genieten van de middagzon.

De woningen zijn voorzien van een hoogwaardige installatie met warmtepompen en PV-panelen.

Door de dakbedekking in een lichte kleur uit te voeren  wordt de warmtelast op de dakvloer verminderd en met een koelere oppervlaktetemperatuur het rendement van de PV-panelen verhoogd. In de kopgevel kunnen de eerste bewoners zich al “nestelen”. De overige zullen nog even moeten wachten.

Bouwupdate: FIER, Oud-Beijerland

 

Met trots hebben modelleur Jan Oosterdijk en projectcoördinator Eric Rijper kunnen vaststellen dat Fier schitterend uit de steigers komt. Uitvoerder Stefan leidde beiden rond. Fier wordt ontwikkeld en gebouwd door Stebru aan het Vierwiekenplein midden in de dorpskern van Gemeente Oud-Beijerland op de locatie van het voormalige Rabobankgebouw. GROOSMAN is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouwkundige en constructieve engineering.

De architectuur is met een pandsgewijze benadering in een moderne vertaalslag, in samenhang met de historische bebouwing ontworpen. De bestaande bomen langs de voorgevel geven het gebouw schaduw en binnenstedelijke allure. Het huurappartementencomplex wordt aan de drukke pleinzijde ingericht met een verhoogde Oud-Beijerlandse stoep met daaraan grenzend privé-buitenruimten.

Op de verdiepingen zijn alle woningen voorzien van deels inpandige balkons of dakterras en worden ontmoetingen tussen bewoners gestimuleerd door de galerij plaatselijk te verbreden en plekken te creëren bewoners kunnen genieten van de middagzon.

De woningen zijn voorzien van een hoogwaardige installatie met warmtepompen en PV-panelen.

Door de dakbedekking in een lichte kleur uit te voeren  wordt de warmtelast op de dakvloer verminderd en met een koelere oppervlaktetemperatuur het rendement van de PV-panelen verhoogd. In de kopgevel kunnen de eerste bewoners zich al “nestelen”. De overige zullen nog even moeten wachten.