portfolio

The Edge

Gesloten versus open

Dit kloeke woongebouw hebben we ontworpen als geluidsbuffer tussen de rijksweg en de naastgelegen woonwijk. Het gebouw heeft twee gezichten. Aan de zijde van de rijksweg is het gebouw donker en oogt het gesloten, door de geluidsreducerende verticale lamellengevel. Daarentegen is de geluidsarme zijde licht en open, met een ritmisch geheel van private balkons. Het enorme contrast tussen voor- en achtergevel geeft het gebouw een unieke, verrassende uitstraling.

specificaties
Projectnaam
The Edge
Plaats
Nieuwegein
Programma
wonen, parkeren
Aantallen en metrages
139 appartementen, 125 parkeerplaatsen
Datum ontwerp
2007
Status
opgeleverd
Projectsoort
nieuwbouw
Disciplines
design & engineering
Specialismen
architectuur, bouwkunde, constructie
Soort Opdrachtgever
projectontwikkelaar
Opdrachtgever
AM Wonen, Nieuwegein
Aannemer
BAM Woningbouw, Rotterdam