portfolio

Poelzone Westland

Ecologie in een nieuw landschap

Het project Poelzone behelst de aanleg van 21 hectare natuur als recreatieve en ecologische verbinding dwars door de kassenbouw in het Westland. Zowel mens als natuur profiteert hiervan. In het plan van LOLA hebben wij een aantal natuurwerken ontworpen, die behalve interessant voor de mens, ook een ecologische bijdrage leveren. Eén van de natuurwerken is de vistribune; een vlonder middenin een vispaaiplaats, die het contact met het water en het riet zo direct mogelijk maakt. Andere natuurwerken zijn een ecologische schoorsteen, een beestenboom en een ecologische verbindingsbrug.

specificaties
Voormalig project Stereo Architects
Projectnaam
Poelzone Westland
Plaats
's-Gravenzande
Programma
recreëren
Aantallen en metrages
verschillende natuurwerken
Datum ontwerp
2014
Status
in uitvoering
Projectsoort
nieuwbouw
Disciplines
design
In samenwerking met
landschap: LOLA Landscape Architects, Rotterdam
Specialismen
architectuur, landschap
Soort Opdrachtgever
overheid
Opdrachtgever
Gemeente Westland