portfolio

Het Zeehos

In de duinen

In de duinen van Katwijk hebben wij een zorgcomplex ontworpen dat ondanks zijn omvang op gaat in zijn landschappelijke omgeving. In het Zeehos worden wonen en zorg gecombineerd, waardoor het dorp Katwijk en de zorglocatie met elkaar integreren. Centraal in het gekromde gebouw ligt de plaza; de ontmoetingsruimte, vanwaar de hoge duin zichtbaar is. De golving van het duinlandschap hebben wij gebruikt om het parkeren uit het zicht op te lossen. De kleur- en materiaalkeuze zijn afgestemd op het kleurenpallet van Katwijk, waardoor het gebouw zich als vanzelfsprekend voegt naar het bijzondere duinlandschap.

specificaties
Projectnaam
Het Zeehos
Plaats
Katwijk
Programma
wonen, zorgen, parkeren
Aantallen en metrages
10.000 m2 woningen en zorgvoorzieningen, 10.000m2 parkeergarage
Datum ontwerp
2006
Status
opgeleverd
Projectsoort
nieuwbouw
Disciplines
design & engineering
In samenwerking met
landschap: Bosch Slabbers, Den Haag
Specialismen
architectuur, landschap, bouwkunde, constructie
Soort Opdrachtgever
zorginstelling
Opdrachtgever
Het Raamwerk, Katwijk
Aannemer
VORM Bouw, Papendrecht