portfolio

Het Rijnlands Revalidatiecentrum

Opvallend kleurrijk

In een parkachtige omgeving hebben wij een opvallend en kleurrijk revalidatiecentrum ontworpen. Het compacte gebouw heeft een heldere structuur. Hierdoor kunnen de bezoekers zich goed oriënteren in het grote complex. Het gebouw heeft een harde zwarte schil, waaruit patio’s zijn gesneden die met rood koper zijn bekleed. Het contrast tussen schil, uitsneden en interieur geeft het gebouw een spannende en opvallende uitstraling.

specificaties
Projectnaam
Het Rijnlands Revalidatiecentrum
Plaats
Leiden
Programma
zorgen
Aantallen en metrages
10.800 m2 centrum voor revalidatie met sporthal, zwembad en orthopedische werkplaatsen
Datum ontwerp
1996
Status
opgeleverd
Projectsoort
nieuwbouw
Disciplines
design & engineering
In samenwerking met
landschap: Bosch Slabbers, Den Haag
Specialismen
architectuur, interieur, landschap, bouwkunde
Soort Opdrachtgever
zorginstelling
Opdrachtgever
Rijnlands Revalidatiecentrum, Katwijk
Aannemer
Remmers Bouwgroep, Tilburg - Giesbers-MaasDijken Bouw, Alphen aan den Rijn