portfolio

De Hafakker

Integratie

Aan het scala aan bouwstijlen en woningtypes op het Hafakker terrein hebben wij drie sculpturale gebouwen voor cliënten met verschillende gedragsproblematiek toegevoegd. Om de bewoners optimaal zicht te bieden op de parkachtige omgeving zijn de lage ramen ‘willekeurig’ geplaatst tussen de horizontale banden. Op verschillende plaatsen in de gevel vormen insneden balkons, terwijl de entrees juist uit het gebouw steken. De abstract houten paviljoens integreren net als haar nieuwe bewoners in de bestaande woonwijk.

specificaties
Projectnaam
De Hafakker
Plaats
Noordwijkerhout
Programma
wonen, zorgen
Aantallen en metrages
68 cliëntwoningen, 900 m2 dagbesteding
Datum ontwerp
2008
Status
opgeleverd
Projectsoort
nieuwbouw
Disciplines
design & engineering
Specialismen
architectuur, interieur, bouwkunde, constructie
Soort Opdrachtgever
zorginstelling
Opdrachtgever
Het Raamwerk, Noordwijkerhout
Aannemer
Thunnissen Bouw, Heemstede