portfolio

De Weiburg

Tussen boekensteunen

Om verschillende functies te combineren in één complex hebben wij De Weiburg ontworpen als een boekenkast. Tussen de gemetselde schijven die zorgen voor de samenhang, liggen de verschillende functies met ieder een eigen uitstraling. De corridors tussen de boekensteunen verbinden het buiten- en binnengebied met elkaar. Het hoogwaardige materiaalgebruik draagt bij aan de kwaliteit en de uitstraling van het complex: een verrijking voor de stad.

specificaties
Projectnaam
De Weiburg
Plaats
Harderwijk
Programma
wonen, werken, leren
Aantallen en metrages
10 woningen, 24 appartementen, 1.800 m2 kinderdagverblijf, 1.400 m2 kinderdagverblijf, 2.300 m2 kantoorruimte
Datum ontwerp
2003
Status
opgeleverd
Projectsoort
nieuwbouw
Disciplines
design & engineering
Specialismen
architectuur, interieur, bouwkunde, constructie
Soort Opdrachtgever
corporatie
Opdrachtgever
Stichting Omnia Wonen, Amersfoort
Aannemer
Bimo Bouw, Ermelo