portfolio

De vier jaargetijden

prijsgewonnen prijsvraag

Terug naar de ziel

In dit herstructureringsplan hebben wij de industriële sfeer van de verdwenen scheepsbouwindustrie terug laten keren in de nieuwe woonwijk. De indrukwekkende Essenrij bleef in het nieuwe plan behouden en maakt deel uit van een kruisvormige, groene wandelzone die het plan in verschillende kwadranten verdeelt. Stoere, duurzame materialen en industriële detaillering verwijzen naar de historische scheepswerven en brengen de verloren ziel van Slikkerveer terug bij haar bewoners.

specificaties
Projectnaam
De vier jaargetijden
Plaats
Ridderkerk
Programma
wonen
Aantallen en metrages
16 woningen, 224 appartementen
Datum ontwerp
2004
Status
opgeleverd
Projectsoort
nieuwbouw
Disciplines
design & engineering
Specialismen
architectuur, stedenbouw, interieur, projectmanagement, bouwkunde
Soort Opdrachtgever
corporatie
Opdrachtgever
Woonvisie, Ridderkerk
Aannemer
BAM Woningbouw, Rotterdam