portfolio

De Valk

Behouden ziel in een nieuw jasje

Met een ingrijpende renovatie hebben wij dit jaren 60 woongebouw weer een sterke eigen identiteit gegeven. Eén van de twee gebouwdelen heeft een nieuwe oriëntatie gekregen, doordat de galerij aan de oorspronkelijke balkonzijde is geplaatst. Hierdoor is het complex veranderd in een ensemble van twee gebouwen met een wisselende gevel. Aan de galerijzijde heeft het gebouw een strakke horizontale belijning, terwijl bestaat de balkonzijde bestaat uit een grafische vlakverdeling over meerdere lagen. Een stukje van de ziel van de wijk is behouden in een functioneel en aantrekkelijk gebouw.

specificaties
Projectnaam
De Valk
Plaats
Apeldoorn
Programma
wonen
Aantallen en metrages
100 appartementen
Datum ontwerp
2005
Status
opgeleverd
Projectsoort
renovatie
Disciplines
design & engineering
Specialismen
architectuur, projectmanagement, bouwkunde, constructie
Soort Opdrachtgever
corporatie
Opdrachtgever
Woningstichting Ons Huis, Apeldoorn
Aannemer
Draisma, Apeldoorn