portfolio

De Parkwachter

prijsgewonnen prijsvraag

Statig grid

Gelegen op de kop van Leidsche Rijn Centrum vormt De Parkwachter de afronding aan het opgaande Park Leeuwesteyn. Het gebouw hebben wij zo opgezet dat het een alzijdige uitstraling heeft waarin het hoogteverschil van 1,7 meter in de levendige plint is opgelost. Middels vier portieken worden de woningen ontsloten die allen een oriëntatie hebben op de centrum- en parkzijde. In aansluiting op de omliggende architectuur heeft het gebouw een klassieke opbouw met een duidelijke driedeling. De heldere structuur vormt een strak classicistisch grid op de gevels. Het statig en rijk gedetailleerde gebouw staat fier aan het park.

specificaties
Projectnaam
De Parkwachter
Plaats
Leidsche Rijn Centrum
Programma
wonen
Aantallen en metrages
43 appartementen
Datum ontwerp
2017
Status
in voorbereiding
Projectsoort
nieuwbouw
Disciplines
design
In samenwerking met
W/E adviseurs, Utrecht
Specialismen
architectuur
Soort Opdrachtgever
projectontwikkelaar
Opdrachtgever
VORM, Papendrecht