portfolio

Torens aan De Vecht

Groene verbinding

Voor de transformatie van het winkelcentrum hebben wij een integraal plan voor het gebied ontworpen. Met de introductie van groen is aanhechting gezocht bij de omliggende wijken. Een groene as door het gebied verbindt het winkelcentrum met het station en de nieuwe bebouwing. Door toevoeging van een bioscoop en horecafuncties is een publiek voorplein ontstaan met een duidelijke entree naar het winkelcentrum. Aan de groene as zijn tevens een politiebureau en de commerciële functies gesitueerd. Vanuit het groene dak van de commerciële plint verrijzen 3 woontorens. Maximale flexibiliteit, uitzicht en bezonning kenmerken de afgeronde torens. In verschijningsvorm zijn ze familie, maar met elk hun eigen type enorme groene buitenruimte.

specificaties
Projectnaam
Torens aan De Vecht
Plaats
Maarssen
Programma
wonen, werken, winkelen, recreëren, zorgen, parkeren
Aantallen en metrages
250 appartementen, 170 parkeerplaatsen, 4.100 m2 bioscoop, 3.700 m2 kantoorruimte, 800 m2 commerciële ruimte en 3.800 m2 zorg
Datum ontwerp
2016
Status
idee
Projectsoort
renovatie en nieuwbouw
Disciplines
design
Specialismen
architectuur, stedenbouw