portfolio

Asielzoekerscentrum

prijsgewonnen architectenselectie

Wonen in een park

Voor de herontwikkeling van het terrein van de voormalige Generaal de Bonskazerne tot asielzoekerscentrum hebben wij 7 duurzame woongebouwen ontworpen in een parkachtig omgeving. De gebouwen, ontworpen voor de doelgroep, zijn eenvoudig te transformeren tot een nieuwe functie. Gebouw F, dat deel uitmaakt van het oude kazernecomplex, is getransformeerd tot dienstengebouw. Het monumentale karakter van de jaren 30 architectuur is behouden en aanpassingen zijn met een modern contrast ingepast.

specificaties
Projectnaam
Asielzoekerscentrum
Plaats
Grave
Programma
wonen, werken
Aantallen en metrages
12.000 m2 woonruimte en entreegebouw
Datum ontwerp
2012
Status
opgeleverd
Projectsoort
renovatie en nieuwbouw
Disciplines
design & engineering
In samenwerking met
landschap: Stijlgroep, Rotterdam
Specialismen
architectuur, stedenbouw, interieur, landschap, bouwkunde
Soort Opdrachtgever
overheid
Opdrachtgever
COA, Rijswijk